Winterzwemmen
ultieme gezondheids training

   

 

   
     

Kort zwemmen in ijskoud water is de ultieme manier van gezondheids training. In onze maatschappij met warme kleding en huizen leven we voortdurend in een comfortzone. Ons immuunsysteem verkeerd daardoor in slaaptoestand. Koud water is de sleutel om ons lichaam weer wakker te schudden. Vitale organen ontvangen uit overlevingsreactie meer bloed als normaal. De cortisol huishouding komt in balans door training met de koude stress. Het percentage bruin vet neemt toe naarmate jezelf meer traint in de kou.

Elke vrijdagmiddag en zondagochtend in het winterseizoen zijn er trainingen winterzwemmen bij Studio Dynamica in Deventer. Kijk voor meer info op onze andere pagina www.winterzwemmen.nl

 
    Ga je mee ijszwemmen jan of feb 2018 in Rusland?

 

 

 

   
Ewout Staartjes heeft trainingen ijszwemmen gevolgd bij z.q. Walrusclubs in Moskou, Kiev, Novosibirsk en Omsk. Hij heeft in Siberie zijn certificaat "Jezelf harden met koud water en winterzwemmen" gehaald. Mede dankzij zijn goede kennis van de Russische taal heeft hij belangrijke ins en outs van het ijszwemmen mogen leren.

   Artikel in Trouw weekend bijlage
22.02.14  over onze wekelijkse

training winterzwemmen in Deventer