Get IN Touch

Contact

Probeer 2 lessen gratis.

Connect

Vind ons op Social media. Wil jij ook op de hoogte blijven van het laatste nieuws omtrend onze gym, wedstrijden, upcoming events en acties volg ons dan op Facebook, instagram of YouTube.

OPENINGSTIJDEN

Ma: 10:00 – 21:00

Di:  10:00 – 21:00

Wo: 10:00 – 21:00

Do: 10:00 – 21:00

Vr:   10:00 – 21:00

Za:  10:00 – 17:00

Zo: 10:00 – 13:00

Contact

Kettlebellsport Deventer
Tartustraat 2
7418GX Deventer
0655887785

Dennis@kettlebellsport.nl

Stuur ons een bericht.

F.A.Q.

We hebben een aantal veel gestelde vragen omtrent de kettlebellsport en het trainen met een kettlebell voor u op een rijtje gezet. Zit uw vraag er niet tussen kunt u die altijd aan ons stellen

Wat is een Kettlebell?

Een Kettlebell is een gietijzeren bal met een handvat er aan. De kettlebell vind haar oorsprong in Rusland. Bij ons vind je kettlebells in diverse kleuren elke kleur vertegenwoordigd een bepaald gewicht. Elke kettlebell is even groot en we hebben gewichten variererent van 8 tot 40 kilo staan.

Ik ben niet sterk, is dit dan wel wat voor mij?

Absoluut, Je hoeft niet meteen supersterk te zijn om met kettlebellsport te beginnen. Wij bieden een groot scala aan Kettlebell gewichten waarbij voor iedereen wel een gewicht aanwezig is die bij die persoon past. Je wordt van het trainen met een kettlebell vanzelf erg sterk en je zult zien dat je al snel in gewicht omhoog kan gaan.

 

 

Worden er in de lessen alleen Kettlebells gebruikt?

Ja en Nee, we trainen voornamelijk met kettlebells. Maar de trainingen zijn erg afwisselen en uitdagend genoeg om niet met een ander trainingsmiddel te hoeven trainen. Naast het trainen met kettlebells doen we ook regelmatig ondersteunende oefeningen waarbij we gebruik maken van ons lichaamsgewicht.

Kan ik op mijn leeftijd nog trainen met een Kettlebell?

Een heel duidelijk antwoord : Echt wel! Het mooie aan trainen met kettlebells is dat het niet uit maakt of je jong, oud, dik, dun, man of vrouw bent. Trainen met een Kettlebell voor iedereen mogelijk. Mits je geen blessures hebt die je tegenhouden.

Kan ik eerst een les proberen voordat ik lid word

Jazeker, Kettlebellsport is een uitdagende technische sport en wij nodigen je graag uit om 3 lessen mee te doen. In deze lessen krijg je een goed beeld van de sport en de bijbehorende technieken.

Wat neem ik mee naar een training?

Je komt gekleed in lekker zittende sportkleding en sportschoenen naar de training. Naast je brede glimlach hoef je niets bijzonder mee te nemen. Een Flesje water o.i.d. mag natuurlijk altijd

Doen jullie ook wedstrijden? En kan dat iets voor mij zijn?

Ja wij doen met een heel leuk gezellig team mee met de diverse wedstrijden die in ons land georganiseerd worden. Wanneer je de basis technieken voldoende onder de knie hebt kan iedereen meedoen met een wedstrijd. We kunnen wedstrijd gericht trainen en ook een op maat gemaakt trainingsschema behoort tot de mogelijkheden.

Word ik als vrouw nu niet te gespierd van trainen met zware gewichten?

Laat je vooral niet afschrikken voor het feit dat een kettlebell een gewicht is.

Trainen met een kettlebell maakt je vooral functioneel sterk en zeker geen bodybuilder. De Kettlebellsport is onder vrouwen juist heel erg populair. het trainen met een kettlebell Helpt je een ijzersterk lichaam en conditie op te bouwen.

 

Wedstrijden? Hoe gaat dat dan?

Wanneer je de basis technieken voldoende onder de knie hebt kunnen we in overleg gaan trainen richting een wedstrijd.
Bij een wedstrijd is het de bedoeling een bepaalde techniek (snatch, Jerk of Longcycle) 10 minuten zonder stoppen vol te houden. In deze 10 minuten gaat het er om zoveel mogelijk herhalingen(reps) te doen. Je reps worden geteld door een Jurylid en je reps gaan samen met je lichaamsgewicht en kettlebell gewicht in een formule. Hieruit komt een score en de gene met de hoogste score in de discipline wint.

Chat openen
1
Hi! Je kunt ook direct je vraag stellen via WhatsApp!