In het verhaal van spreken kettlebellers van kettlebellsport Deventer over hun ervaringen met de sport.

Hester Fick is nog niet zo lang bij Kettlebellsport Deventer. Het is prachtig om te zien hoe het enthousiasme er bij haar vanaf spat. Dat samen met haar super motivatie maakt dat ze al enorme stappen maakt binnen de sport.

Hi Hester, Hoelang train jij al met Kettlebells? Ik ben voor het eerst gaan trainen met kettlebells in Mei 2021. Dat is dus nu bijna 1 jaar.

Waarom ben je met kettlebellsport begonnen? Sinds 19 september 2019 ben ik met crossfitt begonnen. Ik vond weightlifting een mooi onderdeel, maar deze groep zat vaak vol, waardoor ik niet kon deelnemen, gezien het max. Aantal gestelde deelnemers binnen de groep. Bij de kettlebell was wel plaats. Dus eerst heb ik crossfit en kettlebell een tijdje keer gecombineerd en uiteindelijk ben ik overgestapt op kettlebell.

Maar wat vind je dan zo leuk aan deze sport? Het leuke aan kettlebellsport is dat je met een kettlebell oefeningen kunt doen om je hele lijf te trainen. Je kunt je       specialiseren op een onderdeel, maar dat hoeft natuurlijk niet.  

 

Heb je al eens aan een wedstrijd meegedaan? Ja, nu 3x. 2x met 10 kilo, en 1x met 12 kg. met de 10 kilo heb ik meegedaan in de B klasse op het NK en op onze eigen HanzeCup. De laatste keer was met 12 Kilo bij Jaap’s Open.
 
 
 
Hoe was dat voor je? 
Alle drie de keren ging het heel goed. Met 10 kg heb ik het aantal reps proberen te halen dat ik in mijn gewichtsklasse moest halen met 12 kg. Dat lukte.
Met 12 kg was de spanning voor mij groter. Toch onbewust de  laatste wedstrijd, want ik had me voorgenomen om te kijken hoeveel reps ik kon halen in 10 minuten. Ik merkte dat ik best zenuwachtig was toen ik begon en ging daardoor de eerste minuut veel te snel. Uiteindelijk waren het 172 reps en heb ik rank 3 gehaald. Echt super!
 
Wat zijn je doelen binnen deze sport?
Voor nu is dat verder trainen met 12 kg en nog een keer een wedstrijd meedoen,  waar ik minder zenuwachtig ben en mijn techniek nog kan perfectioneren. Mijn lange termijn doel is om rank 2 te halen en wie weet haal ik in de verdere toekomst ook nog wel mijn rank 1.
 
 

Doe je naast Kettlebelltraining nog andere sporten? Op dit moment train ik twee keer per week met de kettlebells en heb ik één keer in de week pt in Apeldoorn. Thuis doe ik vaak nog een korte kettlebell training.

Ervaar je voordelen van het trainen met de kettlebells? Zeker ervaar ik voordelen. Ik ben 10 kilo afgevallen in ongeveer 4 maanden. Ik merk dat ik over mijn hele lichaam een stuk sterker ben. 

Train je dan alleen maar op de wedstrijd elementen? Nee zeker niet. Mijn trainer/coach Dennis Eikelboom biedt elke training een wisselende training,  waarbij verschillende elementen aan bod komen, maar waarbij ook aandacht is voor andere oefeningen. Je kunt zoveel oefeningen doen met een kettlebell.  Dat maakt de training ook afwisselend en niet hetzelfde. Daarbij kan je trainen op je eigen niveau.

En doe je wel mee aan wedstrijden? Dan wordt er voor een wedstrijd wel extra getraind op een wedstrijd element, zodat je goed voorbereid de wedstrijd in gaat.

 

Hoe ervaar je de trainingen en de groep waar mee je traint?De trainingen zijn afwisselend, zoals ik al  eerder omschreef en hebben (voor mij) genoeg uitdaging. Tijdens de trainingen wordt er natuurlijk ook gelet op je techniek.

De groep met wie ik train zijn veelal dezelfde mensen, maar er sluiten ook andere mensen aan. Het is een gezellige groep. Iedereen is welkom. Er is ruimte om elkaar te ontmoeten, een grapje op zijn tijd en om te trainen op je eigen niveau. Je krijgt les van een kritische, gepassioneerde en enthousiaste trainer.
 

Heeft mijn verhaal je nieuwsgierig gemaakt? Kom gerust een keertje meetrainen.