Zondag 03-04-2022
Het was door Corona al weer 3 jaar geleden dat de Jaap’s open Kettlebell wedstrijd had plaatsgevonden.

Vandaag mochten we dan eindelijk weer. Jaap’s open staat bij ons altijd wel bekend om de super sfeer en het lekkere eten die de moeder van Naomi elk jaar weer voor ons staat klaar te maken.
Naast de goede sfeer is deze wedstrijd altijd erg leuk omdat beginnende atleten in de Kettlebellsport hier volop aanwezig zijn.

Zo ook dit jaar namens Team Kettlebellsport Deventer. Dennis, Henk, Suzanne, Hester, Evelyn en Eger stapten rond 9:00 uur in de auto richting Oldenzaal.

In de auto was het al zo gezellig dat de afslag Oldenzaal gemist werd en we bijna in Duitsland zaten. Gelukkig waren we nog prima op tijd voor de weging.
Henk die zijn zinnen had gezet op een Rank 3 vandaag was in de periode hiervoor al goed bezig geweest met zijn gewicht. Wat tot zijn grote geluk resulteerde in een lagere gewichtsklasse en dus een paar Reps minder voor Rank 3.

Dennis mocht namens Team Deventer om 11:00 uur het spits afbijten op het onderdeel Longcycle 2×20 kilo. Wat erg leuk was dat vandaag 5 deelnemers met 2×20 kilo bij de Longcycle ingeschreven waren. Op voorhand dus iets om naar uit te kijken. Een solide 10 minuten resulteerde in 79 Reps. Tevreden.

 

 

 

Jerk
Longcycle

 

 

 

 

 

 

 

12:45 Tijd voor de mannen Biathlon. Omdat Dennis zich had ingeschreven op alle 3 de onderdelen (triatlon) was het alweer zijn beurt dit keer op de Jerk 2×20 kilo.
De afspraak was 12 rpm en zo lang mogelijk volhouden. Eind resultaat een prima 108 Reps en de volle 10 minuten gestaan.

13:45 De de beurt aan Eger. Snatch 16 kilo. De opdracht voor Eger was genieten van je set en kijken of we richting die 200 reps kunnen gaan.
Eger is al een tijdje heel steady aan het trainen met 16 kilo en de laatste weken zijn we vooral met zijn techniek aan de slag gegaan. Eger zette een nette en technisch veel betere set neer dan de vorige wedstrijd. In de laatste minuut gooide hij er nog een versnelling uit wat hem in die minuut op 21 reps bracht en een totaal van 191 reps. Grote klasse tijd voor een stapje zwaarder Eger.

In de Flight na Eger was het de beurt aan Henk. Henk staat voor de 3e keer op een platform en zoals eerder gezegd vandaag ook met een doel namelijk Rank 3. 168 reps moesten hiervoor behaald worden. Precies het aantal reps wat hij tijdens de HANZECUP in februari ook had gehaald. Echter toen geen rank omdat, hij een gewichtsklasse hoger zat.
Het plan voor vandaag was 18 rpm draaien. Beginnen op links en die volledig leeg trekken. Na een nette wissel en keurig op schema voerde hij het tempo zelfs iets op. Met nog een flinke strijd aan het einde van de set stond de teller op 178 Reps en 0 no reps. Rank 3 en een dik PR, klasse topper!

 

Na Eger en Henk was het voor de laatste keer de beurt aan Dennis. Snatch het laatste onderdeel. 163x Snatch zou betekenen dat het Nederlands record Biathlon 20 Kg verbroken zou worden. Een mooi doel maar, een te vroege wissel van links naar rechts maakte deze opdracht erg lastig.Het eindresultaat werd 150 snatch 20 kilo.

Eindelijk de beurt aan de vrouwen van Team Deventer ; Hester en Suzanne, naast elkaar zoals ze ook zo vaak tijdens de trainingen staan. Beide met 12 kg en beide met een doel Rank 3.

Hester schoot werkelijk uit de startblokken en werd door Dennis toegeschreeuwd dat het tempo minder mocht. Mooi om de spanning op haar gezicht af te lezen. Na een wat wiebelige eerste 2 minuten zag je zichtbaar een verbetering en kwam er een hele solide set uit met als eind resultaat 172 reps. Rond 9:20 hoorde je de kreet YESSSS ik heb mijn Rank YES. Gefeliciteerd topper.

Voor Suzanne was het zoals gezegd ook het doel om Rank 3 te behalen. Begonnen op haar sterke arm knalde ze die door ruim voorbij de 5 minuten, om vervolgens het met links af te maken. Super mooi om te zien dat ondanks het toch wel evens strijden was de techniek stabiel bleef. Geen  kreet zoals bij Hester maar, zichtbaar blij haalde Suzanne de eindstreep met 178 Reps en Rank 3 in the pocket!!!!

Last but not least, Evelyn. Evelyn staat vandaag voor het eerst op een wedstrijd. Sterker nog voor het eerst 10 minuten proberen te snatchen. De 10 kilo Kettlebell stond voor haar klaar. Goede rustige start van haar set. Met rond 4:30 en op dat moment 75 reps de wissel naar haar sterkere arm. Het leek wel of ze vleugels kreeg in de laatste minuut. Prachtig de brede glimlach die op het gezicht kwam rond 9:51 wetende dat die 10 minuten gehaald gaan worden. Die glimlach is meer dan terecht 171 reps op je eerste wedstrijd!

Vandaag was een top dag. Met een 1e plek op Biathlon en een 2e plek op Longcycle voor Dennis. Een Rank 3 voor Hester, Suzanne en Henk en een beste nieuwkomer prijs voor Eger en Evelyn.

Super fijn om iedereen van de verschillende gyms in Nederland weer te zien en te spreken.  Jaap’s open is elk jaar weer een wedstrijd waar we naar uit kijken. Het voelt voor ons als een thuiswedstrijd.

Tijd op nieuwe doelen te stellen, Tot volgend jaar!!