Door de Covid-19 maatregelen vielen voor onze mooie sport alle wedstrijden dit jaar weg.
Een welkom initiatief was de Online KettlebearCup van afgelopen zomer. Nieuwkomer en inmiddels groot liefhebber van de kettlebellsport Ferry van de Wal was erg creatief met zijn online wedstrijd. Naast de wedstrijd werden diverse challenges georganiseerd waar deelnemers alvast lekker in het ritme konden komen!

27-09-2020 Dan toch een echte wedstrijd. De online KettlebearCup gehad. Tijd voor de echte “offline” versie.
Vanuit team Deventer 3 deelnemers. Mark, Robertas en Algridas stapte samen met coach Dennis en trouwe supporter Jonas al vroeg in de auto richting Den Bosch. Crossfit Duketown is vandaag de host voor de allereerste editie van de KettlebearCup.

Bij binnenkomst registreren middels een QR-code want Covid-19 he! Heel gek een wedstrijd onder deze “omstandigheden” Ferry nam ons in zijn openingswoord mee in de regels vandaag omtrent Covid-19. Houd afstand. Was en desinfecteer regelmatig je handen en de na je set ook de Kettlebell. Niet aanmoedigen!!! Desinfecteren en afstand houden is inmiddels wel ingebakken maar niet aanmoedigen….

Mark mocht voor ons het spits afbijten op zijn favoriete onderdeel Longcycle.
2×20 KG zijn tegenstanders vandaag. Mark die dit jaar een enorme metamorfose heeft ondergaan.
Meer dan 15 kilo lichter en heel erg veel fitter stond hij hier vandaag.
We zijn echt met zijn longcycle aan de slag gegaan en hij heeft grote stappen gemaakt. De start
van zijn set was super. Heel stabiel en heel rustig op de afgesproken 7RPM.
Prachtige techniek en in een mooie flow gingen de eerste 5 minuten voorbij.
Tenminste zo leek dat.. na ongeveer 5:30 minuut in de set kwam het toch weer in het koppie
terecht. Mark merkte dat zijn arm flink verzuurde en voor hij het doorhad stonden de
kettlebells voor hem op de grond. Een verrassing voor iedereen. Een teleurstelling voor Mark.

Kop op Mark, vandaag verloren van de bells maar jouw tijd komt. Ben enorm trots op je.
Je bent een aanwinst voor de sport en samen gaan we ervoor.

Robertas en Algridas nieuw in de sport en trainen sinds begin dit jaar bij kettlebellsport Deventer. Algridas deed in februari al mee aan de HanzeCup in onze eigen box. Zonder echte wedstrijd specifieke training.  Vandaag dus voor het eerst echt mee doen in een wedstrijd.  Beide op het onderdeel Snatch.
Algridas mocht als eerste zijn set gaan draaien. Met een last minute switch van 18 kg naar 20 kg begon hij aan zijn set.

Man wat is het coach zijn dan leuk. En wat een verschil met februari. Technisch zoveel beter geworden. Alles wat we besproken hadden kwam er uit. Rustig beginnen en focus op techniek en niet op kracht snatchen. Een keurige handwissel op 4:48 want de arm was volledig leeg getrokken. En de volledige 10 minuten vol gemaakt met een goed resultaat van 140 snatches en 0 no reps. De grootste complimenten kwam toch van de andere Kettlebell atleten die ook de enorme verschillen met de set van de HanzeCup zagen. Good job Algridas. You did great.

Robertas die zich tijdens zijn set gesteund mocht voelen door Mark die op t platform naast hem stond begon aan zijn snatch set met 18 kilo.
Per ongeluk een verkeerde Kettlebell geprept.(20 KG) snel nog even een 18 kilo klaar maken. Robertas is een heerlijke atleet om te coachen. Hij is enorm gemotiveerd en leert erg snel. Hij beschikt de kwaliteit om aanwijzingen tijdens zijn set door te voeren. Ook al ben ik zelf aan het zoeken naar de juiste engelse woorden.
Een klasse set, heel beheerst en ook precies volgens afspraak. Ook hier een klasse handwissel rond de 5 minuten. Aan het einde van de set zelfs het tempo iets omhoog. Door het wat hogere tempo en de verzuring werd de fixatie op einde iets minder. 4 no reps door de strenge maar rechtvaardige jury bracht je eind score op 150 reps. Wat een prachtig resultaat !! Good Job Robertas.

Om de dag toch nog positief af te sluiten had Mark besloten ook snatch te doen. Met 20 kilo en zonder echt gerichte training gewoon kijken hoever we komen was het plan. Dit ging lekker geen volle 10 minuten maar dat had er best wel ingezeten.

Ondanks het kleine deelnemersveld en alle noodzakelijke maatregelen was het een geweldige dag. Daarom ook een heel groot compliment voor Ferry van de Wal voor de organisatie.
Aan alles gedacht een kettleshop waar Sportbars en sportdranken te koop waren een live hartslag monitor in samenwerking met Polar en zelfs een live DJ.

Heel graag tot volgend jaar!!